MUU OHJELMA
Muu ohjelma
Pakanafestareilta löytyy ohjelmaa useista eri paikoista.
Ohjelmaa lauantaina 12.10.2024
Hallanmaa Varjopuoli -tanssiesitys klo 14:00 Kalevasali
Hallanmaa: Varjopuoli
Hallanmaa on dark fusion -vatsatanssiryhmä, jonka tarinallisissa koreografioissa on usein mukana ripaus fantasiaa ja huumoria. Hallanmaa tanssii pääasiassa metallimusiikkiin, Nordic Folkiin ja tummaan elektroniseen musiikkiin. Ryhmän ohjaajana toimii Anni Dohlen.
Hallanmaalta nähdään kaksi eri koreografiaa messuilla; toinen herättää henkiin muinaisen merihirviön Iku-Turson ja toisessa tanssissa vieraillaan oman pimeän puolen uumenissa. Pääseekö merihirviö valloilleen? Jäätkö oman varjopuolen vangiksi?
Hallanmaa: Varjopuoli
Hallanmaa is a dark fusion belly dance group whose narrative choreographies often feature along with a touch of fantasy and humor. Hallanmaa dances mainly to metal music, nordic folk and dark electronic music. The group’s instructor is Anni Dohlen.
Hallanmaa will perform with two different choreographies at the Pagan Fest; the other resurrects the ancient the sea monster Iku-Turso and in the second dance we’ll visit the depths of our own dark side. Will the sea monster be unleashed? Are you trapped by your own shadow side?
Johanna Saunamäki runonlausunta klo 14:15 Kalevasali
Johanna Saunamäki
Johanna Saunamäki esittää Pakanafestareilla kaksi runokokoelmaa. Johanna on lausunut lapsesta asti. Ensi esiintyminen on ollut vain 3-vuotiaana. Hänen isoäitinsä oli lausuntataiteilija, jonka matkassa Johanna kiinnostui lausumisesta ja oppi runot kuin itsestään. Repertuaari on koostunut erilaisista runoista, mutta Kalevala ja Kanteletar ovat muodostaneet suurimman osan siitä.
Ensimmäinen esitys (klo 14:15) pohjaa Kalevalan tunnettuun naishahmoon Lemminkäisen äitiin, kaikkivoipaan rakkauteen ja uhrautumiseen. Vaikka Lemminkäisen äiti hukkuu herkästi äidin roolinsa taakse, niinkuin nykymaailmassakin toisinaan käy, on hän paljon muutakin. Päättäväinen maagisen sanan omaava nainen.
Esitys yhdistää Kalevalan runoja sekä modernia dialogia äidin ja pojan välillä. Se kuvastaa ristiriitaa vaativan ja uhrautuvan, iäti rakastavan äidin sydämessä ja tämän vaikutusta lapseen.
Toinen esitys (klo 20:20) jatkaa naisen roolin tutkimista ja pohjautuu Kanteletar- sikermiin, joiden sanotaan olevan ensimmäisiä suomalaisia rakkausrunoja. Esitys sisältää myös modernia monologia, joka kuvastaa rajoja rikkovaa naiskuvaa. Jälkimmäinen esitys on edeltävää räväkämpi.
Johannan esitykset nähdään Kalevasalissa.
Johanna Saunamäki
Johanna Saunamäki will present two poetry collections at Pakanafestari. Johanna has been reciting poetry since childhood, making her debut at just 3 years old. Her grandmother, a recitation artist, sparked Johanna’s interest in poetry, and she learned the art naturally. Her repertoire includes various poems, with Kalevala and Kanteletar forming a significant part.
The first performance (klo 14:15) is based on Lemminkäinen’s mother, a well-known figure in Kalevala, portraying all-encompassing love and sacrifice. Despite easily drowning in her motherly role, as often happens in today’s world, she is much more: a determined woman with magical words. The performance combines Kalevala verses with modern dialogue between mother and son, illustrating the conflict within a demanding and self-sacrificing yet eternally loving mother’s heart and its impact on her child.
The second performance (klo 20:20) continues exploring the role of women, drawing from Kanteletar’s suite, often regarded as the first Finnish love poems. It includes modern monologues that break boundaries of traditional female representation. The latter performance is more bold than the former.
Johanna’s performances can be seen at Kalevasali.
Soolotanssiesityksiä alk klo 15:45 Kalevasali
Satu Eterna: Kangastus
Satu Eterna on tamperelainen dark fusion -vatsatanssija, joka yhdistää raskaan musiikin fuusiovatsatanssin liikekieleen.
Tummanpuhuvasta, sensuellista ja dramaattisesta liikekielestään tunnettu Satu tarjoaa Pakanafestareilla tällä kertaa koreografian “Kangastus”, joka ilmentää hallusinaatioita aavikon yöstä.
Satu Eterna is a dark fusion belly dancer from Tampere who combines heavy music with the movement language of fusion belly dance.
Satu, known for his dark, sensual and dramatic movement language, this time at Pakanafestari offers the choreography “Kangastus”, which embodies hallucinations of desert night.
Anni Dohlen: Routa
Anni Dohlen on helsinkiläinen dark fusion -vatsatanssija ja tanssinopettaja, jonka sydän sykkii synkeille tarinoille, myyteille ja kuvitteellisille maailmoille. Annin tansseissa yhdistyy tunnelmallinen tarinankerronta ja tarkka fuusiovatsatanssin tekniikka. Anni opettaa oman toiminimen puitteissa ja ohjaa esiintyvää oppilasryhmää Hallanmaata.
Anni Dohlen is a dark fusion belly dancer and dance teacher from Helsinki, whose heart beats for dark stories, myths and imaginary worlds. Anni’s dances combine atmospheric storytelling and precise fusion belly dance technique. Anni teaches as an entrepeurer and directs the performing group Hallanmaa.
Maria Morte: Darkness
Maria Morte on Helsingissä toimiva dark fusion -vatsatanssija ja tanssinopettaja. Goottiestetiikasta, metallimusiikista ja kauhuelokuvista inspiraatiota ammentava Maria esiintyy messuilla soolonumeron lisäksi Kaven-tanssiryhmän riveissä. Maria on yksi helsinkiläisen tanssistudio TribalTanssiKeskuksen opettajista.
Maria Morte is a dark fusion belly dancer and dance instructor based in Helsinki. Drawing inspiration from gothic aesthetics, metal music, and horror movies, Maria performs solo acts at fairs and as part of the Kaven dance group. Maria is one of the instructors at the TribalDanceCenter dance studio in Helsinki.
Talvikki -elokuva klo 20:00 auditorio Lumituulessa
Talvikki
Lauantai-illan päätteeksi klo 20 esitetään auditorio Lumituulessa elokuva Talvikki. Elokuvan jälkeen on mahdollisuus tavata elokuvan tekijöitä, mm. elokuvan käsikirjoittaja ja ohjaaja Lauri Löytökoski, pääosan esittäjä Annikki Väisänen sekä elokuvan säveltäjä Juha Kaartinen.
Talvikki on samanistiseen Kalevalaan sijoittuva sanaton fantasiaelokuva, joka on kuvattu laitilalaisissa muinaiskohteissa. Tarinassa sotaorpo Kullervo ajautuu murhanhimoiselta sedältään kasvatiksi Pohjolaan. Kullervo kapinoi äitipuoltaan Talvikkia vastaan ja nostaa vimmoissaan sieluja riistävät Metsän pedot tämän kimppuun. Talvikki katoaa petojen viemänä metsiin. Louhi, Pohjolan emäntä, pyytää Väinämöistä etsimään tytärtään. Sillä välin Kullervo karkaa petojen luo Tuonelaan.
Elokuvahanke alkoi laitilalaisen Kullervon kirot -näytelmän videojaksoina ja kasvoi lisäkuvausten kautta itsenäiseksi teokseksi. Kuvauspaikkoina toimivat paikalliset kulttuurikohteet, kuten pronssikaudella linnoitettu Hautvuori ja Untamalan kylässä sijaitseva Sarkin talonpoikaismuseo. Työryhmä koostuu turkulaisista elokuva-alan ammattilaisista. Rooleissa nähdään vakkasuomalaisia harrastajanäyttelijöitä.
Talvikki (Tietosuus osk/Laitilan Kulttuurin tuki ry, 2021, 60min).
Rooleissa mm. Anniina Väisänen (Talvikki), Lea Koskinen (Louhi/Karhu), Jouko Mäenpää (Väinämöinen), Rita Iso-Heiko (Miekkanainen/Susi), Maria Antola (Hirvi/Aino), Sisu-Werner Nieminen (Kullervo) ja Lauri Heinimaa (Iso-Kullervo).
Puvustus Jaana Renvall. Tehostemaskeeraus Minja Tuomisalo. Musiikki Juha Kaartinen ja Topi Laitinen. Leikkaus Petri Erkkilä. Kuvaus Aapo Lettinen. Tuotanto Jukka Vehmas. Ohjaus ja käsikirjoitus Lauri Löytökoski.
Lauri Löytökoski (käsikirjoittaja-ohjaaja)
Lauri Löytökoski on toteuttanut Laitilassa kolme kalevalaista videonäytelmää ja kaksi elokuvaa. Turussa hän on opiskellut käsikirjoittajaksi ja ohjannut kummitusmusiikkielokuvan.
Juha Kaartinen (säveltäjä)
Juha Kaartinen säveltää ja tuottaa vaihtoehtoista elokuvamusiikkia. Hän on soittanut kitaraa turkulaisissa Macchia Nera- ja Folre-yhtyeissä.
Anniina Väisänen (näyttelijä)
Anniina Väisänen on harrastajanäyttelijä. Hän on ollut mukana useissa erilaisissa näytelmissä Laitilassa ja Uudessakaupungissa vuosikymmenen ajan. Talvikki on hänen ensimmäinen elokuvaroolinsa.
Traileri: https://vimeo.com/531707863
Kaven Three of swords -tanssiesitys klo 20:15 Kalevasali
Kaven: Three of Swords
Kaven on dark fusion -vatsatanssitrio, jonka muodostavat tanssija-tanssinohjaajat Anni Dohlen, Maria Morte ja Satu Eterna. Ryhmän koreografioiden teemat liikkuvat pakanallisuuden, mytologioiden ja tummien sävelten lomassa.
Jylhä ja mahtipontinen koreografia “Three of swords” ammentaa inspiraatiota Tarot korteista. Kukaan ei halua tuskaa tai surua elämäänsä, mutta joskus elämä kaataa meidät. Meidät saatetaan pettää ja meitä voidaan satuttaa ja hetken ajan voi tuntua ettei vaikeuksien läpi näy tietä eteenpäin. Onko meillä se tuki ja voima, jota tarvitsemme päästäksemme elämässämme seuraavaan vaiheeseen? Mikä määrittää tulevaisuutemme? Three of Swords paljastaa muserrummeko vai nousemmeko jälleen. Esitys tanssitaan kolmen miekan kanssa.
Johanna Saunamäki runonlausunta klo 20:20 Kalevasali
Johanna Saunamäki
Johanna Saunamäki esittää Pakanafestareilla kaksi runokokoelmaa. Johanna on lausunut lapsesta asti. Ensi esiintyminen on ollut vain 3-vuotiaana. Hänen isoäitinsä oli lausuntataiteilija, jonka matkassa Johanna kiinnostui lausumisesta ja oppi runot kuin itsestään. Repertuaari on koostunut erilaisista runoista, mutta Kalevala ja Kanteletar ovat muodostaneet suurimman osan siitä.
Ensimmäinen esitys (klo 14:15) pohjaa Kalevalan tunnettuun naishahmoon Lemminkäisen äitiin, kaikkivoipaan rakkauteen ja uhrautumiseen. Vaikka Lemminkäisen äiti hukkuu herkästi äidin roolinsa taakse, niinkuin nykymaailmassakin toisinaan käy, on hän paljon muutakin. Päättäväinen maagisen sanan omaava nainen.
Esitys yhdistää Kalevalan runoja sekä modernia dialogia äidin ja pojan välillä. Se kuvastaa ristiriitaa vaativan ja uhrautuvan, iäti rakastavan äidin sydämessä ja tämän vaikutusta lapseen.
Toinen esitys (klo 20:20) jatkaa naisen roolin tutkimista ja pohjautuu Kanteletar- sikermiin, joiden sanotaan olevan ensimmäisiä suomalaisia rakkausrunoja. Esitys sisältää myös modernia monologia, joka kuvastaa rajoja rikkovaa naiskuvaa. Jälkimmäinen esitys on edeltävää räväkämpi.
Johannan esitykset nähdään Kalevasalissa.
Johanna Saunamäki
Johanna Saunamäki will present two poetry collections at Pakanafestari. Johanna has been reciting poetry since childhood, making her debut at just 3 years old. Her grandmother, a recitation artist, sparked Johanna’s interest in poetry, and she learned the art naturally. Her repertoire includes various poems, with Kalevala and Kanteletar forming a significant part.
The first performance (klo 14:15) is based on Lemminkäinen’s mother, a well-known figure in Kalevala, portraying all-encompassing love and sacrifice. Despite easily drowning in her motherly role, as often happens in today’s world, she is much more: a determined woman with magical words. The performance combines Kalevala verses with modern dialogue between mother and son, illustrating the conflict within a demanding and self-sacrificing yet eternally loving mother’s heart and its impact on her child.
The second performance (klo 20:20) continues exploring the role of women, drawing from Kanteletar’s suite, often regarded as the first Finnish love poems. It includes modern monologues that break boundaries of traditional female representation. The latter performance is more bold than the former.
Johanna’s performances can be seen at Kalevasali.
Terätaistelunäytös Freyan Kaarti klo 21:30 Kalevasali
Occult Obscura Riivaaja -tanssiesitys klo 21:55 Kalevasali
Occult Obscura: Riivaaja
Occult Obscura on suomalaisesta mytologiasta ja synkästä fantasiasta inspiroitunut Dark Fusion-vatsatanssija. Hänen Pakanafestareilla esittelemänsä sooloesitys “Riivaaja” kertoo melko vähän tunnetusta suomalaisen mytologian olennosta Hattara, jonka uskottiin olevan paha ja ihmisiä kiusaava naispuolinen peikko tai taivaalla asuva jättiläinen
https://www.instagram.com/occult.obscura/
Occult Obscura: Riivaaja
Occult Obscura is a Dark Fusion belly dancer inspired by Finnish mythology and dark fantasy. Her solo performance “Riivaaja” at the Paganfest depicts the little-known figure from Finnish mythology, Hattara, who was believed to be an evil, tormenting female troll or a giantess living in the sky.
Ohjelmaa sunnuntaina 13.10.2024
Hallanmaa Ikuturso -tanssiesitys klo 11:45 Kalevasali
Hallanmaa: Ikuturso
Hallanmaa on dark fusion -vatsatanssiryhmä, jonka tarinallisissa koreografioissa on usein mukana ripaus fantasiaa ja huumoria. Hallanmaa tanssii pääasiassa metallimusiikkiin, Nordic Folkiin ja tummaan elektroniseen musiikkiin. Ryhmän ohjaajana toimii Anni Dohlen.
Hallanmaalta nähdään kaksi eri koreografiaa messuilla; toinen herättää henkiin muinaisen merihirviön Iku-Turson ja toisessa tanssissa vieraillaan oman pimeän puolen uumenissa. Pääseekö merihirviö valloilleen? Jäätkö oman varjopuolen vangiksi?
Hallanmaa: Ikuturso
Hallanmaa is a dark fusion belly dance group whose narrative choreographies often feature along with a touch of fantasy and humor. Hallanmaa dances mainly to metal music, nordic folk and dark electronic music. The group’s instructor is Anni Dohlen.
Hallanmaa will perform with two different choreographies at the Pagan Fest; the other resurrects the ancient the sea monster Iku-Turso and in the second dance we’ll visit the depths of our own dark side. Will the sea monster be unleashed? Are you trapped by your own shadow side?
Tanssiesityksiä alk klo 13:15 Kalevasali
TribalTanssiKeskus
Dollhouse-esitys vie katsojan kauhistuttavaan nukketaloon, jonka ovien taakse onnettomat nuket on vangittu. Kuuletko, kuinka ovi takanasi naksahtaa lukkoon? TribalTanssiKeskuksen numero on Maria Morten käsialaa, ja esityksessä nähdään tanssistudion keskitason Gothic & Metal Fusion -vatsatanssiryhmä.
TribalDanceCenter
The Dollhouse performance at Pagan Fest takes the viewer to a terrifying dollhouse where behind the doors the unfortunate dolls are imprisoned. Do you hear the door behind you click shut? Tribal Dance Centers show is written by Maria Morte, and the performance features Dance Studio’s intermediate Gothic & Metal Fusion belly dance group.
Myrna
Myrna on dark fusion -vatsatanssin oppilasryhmä Tampereelta, jota ohjaa Satu Eterna.
Game of Thrones maailmasta inspiraationsa saanut tanssi kertoo petturuudesta. Koreografia “Dance of The Dragons” piilottaa alleen pahaenteisen kysymyksen: Voiko kehenkään lopulta luottaa?